Fra sejladsledelsen kl. 400 den 16 juni 2018

Her først på morgenen hvor de foreste både nærmer sig Struer kan vi konstatere at vinden ikke helt lagde sig således at bådene har kunnet holde god fart hele tiden.
Forrest i feltet ser det ud til at La Femme ført af Kim Basland har god fart med følges godt af Rollator ført af Ib  Madsen samt Mistyr ført af Søren Christiansen.
Det kan godt blive et spændende opløb
Der er ikke rapporteret om problemer og alt ser ud til at forløbe perfekt og hurtigere end forventet.

Med venlig hilsen

Otto G. Jensen


Nyt fra Stævneledelsen

Her 10 timer efter 1 start er den forreste – Struerbåden Rollator – med Ib T Madsen på vej ind i Fuur-sund og anslået tid til mål et sted mellem 5 og 10 timer alt

afhængig af vinden som nu er ved at lægge sig. Det ser ud til at der vil blive ved med at være vind helt til solopgang – men så ser det ud til at vinden lægger sig yderligere de næste 6 timer. Og den vind der er vi komme fra sydvest  – altså skal der krydses ned gennem Sallingsund.
Efterfølgende både er C-pole  fra Struer med Jens True, La Femme med Kim Basland fra Struer og Primadonna med Niels Dolberg fra Skive efterfulgt af Mistyr fra Struer med Søren Christiansen ved roret.
Alle synes ved godt humør det lidt hårde vejr der var tidligere efter starten er nu afløst af behagelig sejlvejr og tilsyneladende kan sejlerne stadig holde varmen nu efter at solen er gået ned.
Stævneledelsen

Så er starten gået til et af årets højdepunkter i Struer Sejlklub og i den vestlige del af Limfjorden – 100 mil i Fjorden – et nyt titag af Struer Sejlklub med støtte af en lang række af sponsorer og med Struer kommune i spidsen.

 

I aftes og i løbet af morgenen mødtes sejlerne til registrering og sikkerhedskontrol af bådene samt morgenmad. Omkring frokosttid kom sejlerne til frokost med flere lune retter således at bunden kunne lægges til de kommende strabadser. Efter torsdagens kraftige kuling i området var vejret noget anderledes idag da starten skulle gå. Jævn til frisk vind  og solskin.

 

Ved 2 start ved det muligt at se C-pole fra Struer Sejlklub med Jens True ved roret kæmpe meget med at få genakker til at trække, men efter flere forgæves forsøg lykkedes det 2 mistede drikkedunke og et mistet elektronisk kompas, fungerede alt som det skulle  og her ca. kl. 18.30 er den klart i spidsen for sejladsen og har rundet Kompasafmærkningen ved nordspidsen af Mors – dog med en anden Struer-båd Rollatoren med Ib Madsen ved roret som kommer stærkt i den vind der nu er begyndt at løje af til 5-6 m/s.

 

Lidt nord for Nykøbing Mors har båden Paniiik med Klaus Rønn Madsen fra Bork Bådelaug ved 17.00 meldt om rorskade – men ca 20 min efter, meldt alt vel og at sejladsen  forsætter  og at han var ved  godt mod.

 

Ligeledes båden Handsome med Mikkel Frederiksen fra Ålborg havde problemer med genakker som snoede sig om forstaget ud for Glyngøre havn hvor han søgte ind og fik løst problemet. Herefter for godt mod videre i sejladsen ud fra devisen om at det kun kunne gå for langsomt – sådan – sikke en kampgejst.

 

Vinden er her ved knap 19.00 tiden   ved at aftage. Struer – båden Misty Med Søren Christiansen  melder om 6 – 7 m/s 1,5 sm syd for nordspidsen af Mors og alt vel ombord.

 

På Depa — fra Struer ved Niels Skovhed alt vel ud for Ejerslev havn.

 

Kim Basland i båden La Femme befinder sig ca. 5 sm fra Løgstør rende og med godt 5 m/s.

 

Stævneledelsen

Otto G. Jensen